Novice
0, 02.09.2015 10:23

Prvošolčki prvič v šolo

Včeraj je poleg ostalih osnovnošolcev s svojim prvim šolskim dnevom začelo tudi 64 prvošolčkov naše občine.

Včeraj je poleg ostalih osnovnošolcev s svojim prvim šolskim dnevom začelo tudi 64 prvošolčkov naše občine.  Na obeh osnovnih šolah, tako v NT Dravograd kot v Šentjanžu so jim pripravili poseben program. V šolo so prišli popoldan  v spremstvu staršev. 
Ob pol petih so najprej svoje nove male učence pozdravili na v Dravogradu. Nagovorile so jih učiteljice, pozdravila ravnateljica, policist je dal nekaj nasvetov staršem, nekaj točk pa so jim pripravili tudi starejši vrstniki. 
Na prvi šolski dan jih je obiskala tudi Pika Nogavička.
Pol ure kasneje smo se preselili v Šentjanž, kjer so svoje prvošolčke prav tako čakale učiteljice, ravnateljica, policist, učenci višjih razredov pa so jih lepo potolažil in jim zagotovili, da jim bodo pomagali in lepo skrbeli zanje. Ves čas je dogajanje budno spremljala sovica. Zaplesali so še s plesno šolo in tako premagali še tisto malo tesnobe.
 
Tako v Dravogradu kot v Šentjanžu so jim pripravili tudi sladko presenečenje. Ja uganili ste, torto!!!!
 
Vse te male glavice se še ne zavedajo, da so vstopile v svet, kjer bo šolsko delo in s tem vedno večja odgovornost počasi in vztrajno dobivala vedno večje razsežnosti. Niti slutijo neDa je z današnjim dnem natopilo obdobje leta in leta dolgega izobraževanja. Pred njimi so vzponi in padci, trenutki veselja in potrtosti. Želimo jim, da odrastejo v poštene in dobre ljudi, naj uresničijo svoje cilje in vedno gredo za svojimi sanjami. 
 

Vreme Dravograd

Koroška TV Dravograd

Koroška TV Dravograd je interni program podjetja KTV Dravograd d.o.o. S svojo lastno produkcijo ponuja kvalitetno paleto lastnih oddaj ter s tedensko informativno oddajo Obzornik, gledalcem ponuja najnovejše informacije v njihovem kraju.

S5 Box

Prijava

Register