Novice
0, 07.09.2015 12:33

POVABILO NA TRŽNICO

Uživanje doma, oz. čim bliže krožniku pridelane hrane, je za naše zdravje zelo pomembno. Vedno več ljudi se zaveda pomena lokalne pridelave hrane, saj s tem zmanjšujemo razdaljo od njive do krožnika, varčujemo z energijo, povečujemo svežino zaužitih živil (predvsem zelenjave), podpiramo domača delovna mesta, …

Društvo kmetic Dravograd je z letošnjim letom najelo prostor stare trafike v Trgu 4. julija v Dravogradu in s tem svojim članicam ponudilo v uporabo prostor za namene trženja njihovih domačih proizvodov. Vsako sredo dopoldan (od 8.30 – 14.00) in vsak petek (od 17.00 do 19.00 ure) boste na tržnici srečali Jožico Vrhovnik, P.d. Pehar, ki kupcem ponuja ekološko pridelano zelenjavo, ekološki kruh, kekse, testenine, jajca,… skratka vse kar uspejo pridelati in predelati na ekološki »Peharovi« kmetiji na Otiškem Vrhu. Ob istem času na tržnici svoje proizvode prodaja Tončka Rotovnik s kmetije Brdnik. Na kmetiji so znani predvsem po odličnih kruhih, poticah in drugih krušnih izdelkih, za katere so na razstavi »Dobrote slovenskih kmetij» na Ptuju prejeli že mnogo priznanj. V njihovi ponudbi so tudi njihove domače testenine, mesni izdelki kmetije Pavšar in olja s kmetije Kolarič.

Lansko leto se je na stojnici, letos pa tudi na tržnici s svojo ponudbo svežega mleka, krompirja in drugih vrtnin predstavila Angela Cehner iz Črneč. Njeno ponudbo pa ob sredah popoldan (od 14.00 do 17.00 ure) in soboto dopoldan (med 9.00 in 12.00 uro) dopolnjujejo odlična peciva Petre Navodnik Pšeničnik z Medvedove kmetije na Otiškem Vrhu. V obratovalnem času tržnice lahko izbrano blago takoj odnesete domov, s kmeticami pa se lahko tudi dogovorite za dostavo na dom izven tega časa.

Predstavljene so prve štiri članice društva, ki vedno sveže proizvode s svojih kmetij in registriranih dopolnilnih dejavnosti ponujajo na tržnici v Dravogradu. V društvu se bomo trudili, da spodbudimo še več kmetic k neposredni prodaji domačih proizvodov in s tem popestrimo ponudbo. Ponudba pa bo večja tudi ob vašem večjem povpraševanju. Zato lepo povabljeni na tržnico!


Vreme Dravograd

Koroška TV Dravograd

Koroška TV Dravograd je interni program podjetja KTV Dravograd d.o.o. S svojo lastno produkcijo ponuja kvalitetno paleto lastnih oddaj ter s tedensko informativno oddajo Obzornik, gledalcem ponuja najnovejše informacije v njihovem kraju.

S5 Box

Prijava

Register